Vårdbiträde särskild kurs

Denna kurs finns i Angered

Utbildningen vänder sig till dig som är klar med grundskola behörighet. Vi ser framförallt att du har goda kunskaper i det svenska språket, motsvarande SAS G. Yrkeserfarenhet inom området är meriterande men inte ett krav 

Studietakt

100%

Behörighetsgivande kurs

Ja

CSN berättigad kurs

Ja

Kursinriktning

Kursen inriktar sig till sökande som vill arbeta till exempel inom äldreomsorg. Utbildningen lägger stort vikt på att deltagarna känner till den praktiska aspekter av vård om omsorg arbete och kommunikation inom arbetet. 

Arbetsformer

Kursen erbjuder deltagarna en interkulturell lärande miljö. Deltagarna ges möjlighet att utveckla sina kunskaper både teoretiskt och praktiskt i lugnare takt genom individuella studier och tillsammans med andra via praktiska övningar, samtal, föreläsningar, grupparbete och studiebesök. Under utbildningstid jobbar vi språk främjande inom samtliga ämnen. Vi erbjuder deltagarna också möjlighet att studera grundläggande finska för att kunna kommunicera med finsktalande.

Längd

1,5 år (60 veckor)

Startdatum

Augusti 2022

Ansökningsperiod

Mars-maj

Förkunskaper

Vi ser framför allt att du har goda kunskaper i det svenska språket, motsvarande SAS G. Yrkeserfarenhet inom området är meriterande men inte ett krav 

Ämnen som undervisas i kursen

Anatomi och fysiologi 1, Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1, Gerontologi och geriatrik, Hälso- och sjukvård, Omvårdnad 1, Psykiatri 1, Psykologi 1, Social omsorg 1, Svenska 1 eller Svenska som andra språk 1, språkstöd, Samhällskunskap 1a1. Kostnader för kurslitteratur tillkommer. 

Antagning

Se sidan om antagningsprocess

Kursens arbetslag

Sari Järveläinen

Edgar Da Cruz

Shahab Hasttyar