Svenska för invandrare (SFI)

Bergsjön

Sfi (svenska för invandrare) vänder sig till dig som är invandrare i Sverige och saknar grundläggande kunskaper i svenska språket.
Sfi på Mångkulturella Finska folkhögskolan finns i olika nivåer A, B, C och D. Du får träna på att läsa, skriva, lyssna och prata. Du får dessutom lära dig om det svenska samhället, kulturen och arbetslivet. På Mångkulturella Finska folkhögskolan studerar du på dagtid vilket innebär 15 timmar i veckan. Efter att ha klarat av nivåerna A-D har du bra möjligheter att fortsätta studera på någon av skolans allmänna linjer för att så småningom till och med få behörighet att söka till högskola.
Vi har även kurser på kvällstid i Angered och Frölunda.

Besökadress: Galileis Gata 34, 415 54 Göteborg

Telefon: 070-007 97 58

Du är hjärtligt välkommen att komma på personligt besök hos oss där vi kan informera om SFI samt hjälpa dig med ansökan. Har du inte möjlighet att besöka oss kan du ringa 070-007 97 58 eller skicka e-post sfi@finska.fhsk.se

Kursens arbetslag

Inger Gustafsson Nwaogu

Ulrika Gustafsson

Senada Demirova

Sebastian Fröjd

Karin Taylor

Wilma Horniak

Guidad tur på Älvssnabben mitt i stan

25 och 27 april var SFI B2-gruppen på guidad tur genom Sjöfartsmuseet. Turen började vid Klippans Färjeläge.

Eleverna på B2 uppskattade detta mycket. Det var en del i att ge eleverna information kring geografi och historia i Göteborg. Turen slutade vid Lilla Bommens hamn.

Där var vi även runt lite och tittade – bland annat på vad ett ankare är och en smedja.

Guidad tur på Älvssnabben

SFI B2-gruppen Bergsjön har åkt mellan Klippans Färjeläge och till Lilla Bommen. Guiden berättade om viktiga platser i Göta Älv – nya och de som är historiska.

Pedagogisk promenad

SFI B-gruppen Bergsjön på pedagogiska promenad den 17 mars. De letade vårtecken och lärde sig andra naturord.

Skriv gärna dina åsikter om skolan