Rektorstjänst på Finska folkhögskolan (Mångkulturella folkhögskolan)

 

Skolans syfte är att främja den sverigefinska och övriga etniska gruppers möjligheter att delta i samhällslivet, att främja samarbetet mellan olika grupper i samhället. Att medverka till aktiv tvåspråkighet samt motverka etnisk isolering och alienation i samhället.

Finska folkhögskolan drivs av Finska folkhögskolans stiftelse sedan 1991. Finska folkhögskolan bedriver idag Folkhögskola, Sfi, Yrkeshögskola samt Förskola i tre stadsdelar i Göteborg på svenska. Finska folkhögskolan deltar även i flera europeiska projekt inom t.ex. Erasmus+ och Nordplus. Finska folkhögskolans organisation består av ungefär 550 deltagare och en personalgrupp på 70 anställda och har en väldigt mångkulturell miljö. Nu söker vi en rektor som vill fortsätta att utveckla organisationen.

Som rektor har du det övergripande ansvaret för deltagare/elever/studerande, ekonomi, personal. Som rektor ska du leda, utvärdera och utveckla den pedagogiska verksamheten utifrån skolans värderingar, vision och mål, liksom omvärldens möjligheter och krav.

Du är en tydlig ledare med god förmåga att engagera och utveckla dina medarbetare genom ett aktivt och coachande ledarskap. Du får förmånen att leda en mycket kompetent lärarkår och fortsätta bygga en trivsam arbetsmiljö med högt i tak. Som rektor har du ett stort kontaktnät och rollen kräver att du är mycket bra på att samarbeta och kommunicera.

För att denna stimulerande och mångkulturella verksamhet ska nå sin fulla potential, söker vi en rektor som kan förena det pedagogiska och ekonomiska ledarskapet med en tydlig moralisk kompass. Vi söker därför någon som har tidigare erfarenheter av personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Rektorsutbildning är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Visa intresse genom att skicka CV och personligt brev. Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast den  30 april. Givetvis behandlas din ansökan konfidentiellt. Eventuella frågor besvaras av skolans rektor Marjatta Heinua mail. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Styrelsens ordförande Ari Teini svarar också gärna frågor via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Nyheter

20180416 Öppet hus den 26 april kl 15.00 - 18.00 Välkomna!

20180406 Rektorstjänst sökes. Läs mer här

20180323 ansök kursen Barnskötare med interkulturell inriktning (18 månader)

20180108 Keramik kurs börjat den 8/1 2018 klockan 10.00 Läs mer här

folkhögskola.nu

Förskola Victoria

I Gårdsten driver vi förskolan Victoria med
montessoriinriktning för våra deltagares barn.
Plats för 35 barn i två grupper. 
Läs mer…